• apoteka1.jpg
  • barcode1.jpg
  • barkode2.jpg
  • gajbica2.jpg
  • punchline2.jpg
Smaller Default Larger

Феникс Фарма ДООЕЛ е водечка веледрогерија за фармацевтски производи на македонскиот пазар.

Кон средината на 2010 год., стана членка на групацијата Phoenix со преземање на веледрогеријата Либра 1 АД, која е основана во 2001 година.

onamamak

Свесни за улогата на секоја веледрогерија, поставивме јасни работни критериуми кои ги насочивме кон исполнување на основната цел во фармацевтскиот свет – грижа за здрави луѓе.

Создадовме систем кој обезбедува широк продажен асортиман на производи, безбедни магацински услови и сигурна дистрибуција, додека нашите бизнис активности се базираат на создавање високо ниво на партнерство, како со нашите добавувачи, така и со нашите клиенти.

Наша визија е да бидеме лидери на регионалниот фармацевтски пазар, така што на сите сoработници ќе им понудиме регионален партнер од доверба.

Наша цел е да се постигне лидерска позиција на пазарот со:

  • Најдобра дистрибутивна пракса
  • Висок квалитет на асортиманот
  • Услуги со додадена вредност
  • Стратешка сoработка со клучните партнери